2010-02-18

Fredag: spaghetti med havskräftor

En av de mest minnesvärda måltider jag har ätit är en lunch i Castel di Tusa på Siciliens norra kust. Jag har aldrig fått en så god spaghetti med havskräftor som där. Även om jag inte lyckas till fullo så smakar havskräftorna gott även här i vinterkylan.

Spaghetti med havskräftor, 4 personer:
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
2 charlottenlökar
1 dl vitt vin
1 kg kokta havskräftor
500 gram körsbärstomater
1 näve hackad persilja
peppar eller peperoncino efter smak

1. Börja med att skala vitlöken och hetta upp den i olja så att oljan tar smak av vitlöken. Ta sedan bort vitlöken.
2. Finhacka charlottenlöken och se till att oljan inte är för varm. Fräs charlottenlöken gyllene. Tillsätt havskräftorna och vinet och låt det koka in något.
3. Tillsätt tomaterna och persiljan.
4. Koka spaghettin al dente. Blanda spaghettin med havskräftorna under uppvärmning. Servera och tillsätt lite extra olivolja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar