2009-09-30

Spaghetti alla puttanesca

Måndag betyder måndagmiddag med min syster och familj. Varannan vecka äter vi middag hos mig, varannan vecka hos henne. Idag är det min tur. Vi har haft våra middag i flera år nu. Det är supermysigt och måndagen är en dag att se fram emot. Jag läste om en familj som gör samma sak fast med sina grannar. Det låter också skoj!

Ikväll ska vi äta spaghetti alla puttanesca. Det betyder spaghetti på gatflickans vis. Det går snabbt att tillaga och smakar super.

Spaghetti alla puttanesca (4 personer):
2 vitlöksklyftor
(1 liten röd paprika)
2 msk olivolja
ca 12 sardellfiléer (eller ansjovis 120 gram, som ger en sötare, men också jättegod smak!)
1 dl svarta oliver, (gärna urkärnade kalamataoliver, god smak och inga tillsatser!)
2 msk kapris
1 burk skalade eller hackade tomater
(cayennepeppar)
400-500 gram spaghetti

1. Koka upp spaghettivattner. Använd vattenkokare!
2. Dela vitlöken i 2 delar och strimla paprikan om du vill använda det. Fräs dem i olivoljan.
3. Tillsätt sardellerna eller ansjovisen. Efter någon minut har de löst upp sig.
4. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt koka ihop under 10 minuter.
5. Häll av spaghettin och häll över lite god olivolja och sedan såsen. Blanda om och servera!