2010-02-17

Onsdag: kycklingfiléer med potatispuré och haricots verts

Jag köper oftast hela kycklingfiléer och skär dem i tunna skivor. Det finns emellertid redan färdiga tunna kycklingfiléer att köpa i många butiker.

Kycklingfiléer med purjolök, 4 personer:
4 kycklingfiléer
1 dl mjöl
3 msk smör
3 msk olivolja
salt
peppar
1/2-1 purjolök
1 1/2 dl sött vin

1. Börja med att skära kycklingfiléerna i tunna skivor.
2. Vänd kycklingen i mjölet.
3. Hetta upp smöret och oljan. Stek kycklingfiléerna, salta och peppra. Håll filéerna varma.
4. Skiva purjolöken och fräs den i smör och olja. Häll på vinet och låt det sjuda ett par minuter. Servera purjolöksskyn med kycklingfiléerna.

Fräs haricots verts och 3 vitlöksklyftor i 3 msk olja i några minuter. Sätt på ett lock och låt de fräsa ytterligare ca 15 minuter. Bönorna ska bli mjuka. Det mister sina gröna färg men blir väldigt goda. Avsluta med att salta.

Potatispuré:
10 potatisar
2,5 dl mjölk
2 msk smör
salt
vitpeppar

1. Skala potatisen och skär den i klyftor. Koka den mjuk.
2. Häll av vattnet och mosa potatisen med en potatispress. Tillsätt smör, salt och peppar.
3. Värm mjölken och tillsätt den. Rör runt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar