2011-10-23

Måndag: pasta con sugo di peperoni

Pasta med paprika och tomatsås, 4 personer:
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
1 liten gul lök
4 sardellfiléer
1 burk hackade tomater + 1 nypa socker
1 näve färsk basilika
1 näve färsk persilja
olivolja
salt
peppar

1. Börja med att finhacka den gula löken och dela paprika i lagom munsbitar.
2. Fräs löken och tillsätt sedan sardellerna och låt de "smälta".
3. Tillsätt paprikan och fräs under omrörning i ca 5 minuter.
4. Tillsätt tomaten, salt, peppar och en nypa socker. Låt koka ihop i ca 15 minuter.
5. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet och blanda sedan pastan med såsen. Tillsätt persilja och basilika och servera med parmesanost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar