2011-10-26

Onsdag: risotto di radicchio panerad mozzarella, tomatsallad

Risotto med rosésallad, ingredienser 4 personer:
200 gram rosésallad
1/2 gul lök
2 msk olivolja
2 dl rött vin
7-8 dl grönsaksbuljong
4 dl carnaroliris (eller annat risottoris)
1 msk smör
parmesanost

1. Skölj salladen och strimla den. Finhacka löken. Fräs salladen och löken i olivoljan.
2. Tillsätt riset och låt fräsa en halvminut under omrörning.
3. Tillsätt vinet och lite buljong.Låt koka upp. Rör och tillsätt buljong vartefter den kokar in. Risotton är färdig efter 18 minuter. Då ska buljongen ha kokat in, risgryna fortfarande ha kvar lite tuggmotstånd och risotton vara krämig.
4. Tillsätt smör och parmesanost.


Panerad mozzarella:
2 mozzarella
vetemjöl
1 ägg
ströbröd
olja

1. Vispa upp ägget.
2.Skiva mozzarellan och vänd den förs i mjölet, sedan i ägget och slutligen i ströbrödet.
3. Stek mozzarellan i en stekpanna i lite olja tills den blir gyllene på båda sidor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar