2011-10-28

Fredag. spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca, 4 personer:
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
minst 8 sardellfiléer
1 dl svarta oliver, (gärna urkärnade kalamataoliver, god smak och inga tillsatser!)
2 msk kapris
1 burk hela skalade tomater
peperoncino eller cayennepeppar
400-500 gram spaghetti

1. Koka upp spaghettivattnet. Använd vattenkokare!
2. Dela vitlöken i 2 delar och fräs dem i olivoljan.
3. Tillsätt ansjovisen, oliverna och kaprisen.
4. Tillsätt tomaterna och cayennepepparn och låt precis bara koka ihop.
5. Häll av spaghettin och häll över lite god olivolja och sedan såsen. Avsluta med att tillsätt persiljan. Blanda om och servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar