2011-10-18

Fredag: ugnstekt forell

Ugnsstekt forell med kokt potatis och haricots verts 4 personer:
4 portionsforeller
färsk rosmarin
4 vitlöksklyftor
salt
1 citron

1. Skölj forellerna och torka dem. Placera dem i en ugnsfast form. Lägg en kvist rosmarin och en klyfta vitlök i varje forell. Salta med grovt salt ovanpå fiskarna. Se till att saltet stannar utanpå fisken.
2. Tillaga fiskarna i 175 grader varm ugn i ca 20 minuter. Fiskarna är klara när skinnet går att lyfta bort utan problem.
3. Servera fisken med kokt potatis, haricots verts, en riktigt god olivolja och eventuellt lite citronsaft.

Haricots verts 4 personer:
250 gram haricots verts (eller mer)
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 msk balsamvinäger
1 näve persilja
salt

1. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Tillsätt bönorna och låt dem fräsa under lock tills de blivit mjuka. Det tar ca 20 minuter. Det kan behövas lite vatten mot slutet av tillagningen.
2. Pressa vitlöksklyftorna. Tillsätt vitlöken och balsamvinägern och blanda om. Smaka av med salt. Avsluta med att tillsätta persiljan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar