2011-08-24

Onsdag: prosciutto e melone, förvälld blomkål, tomat- och mozzarellasallad mm

Ikväll blir det mest grönsaker. På bordet står:

Prosciutto och cantaloupemelon (Jag kryddar med lite olivolja och vitpeppar.)
Tomat och mozzarellasallad (Jag kryddar med olivolja, basilika och svartpeppar.)
Förvälld blomkål (Koka blomkålen i saltat vatten i ca 10 minuter för en ordentligt fast konsistens.)
Vitlöksfrästa gröna bönor (Börja med att skära av fästena på bönorna, fräs dem sedan skivad vitlök i olivolja. Tillsätt lite vatten. Avsluta med att tillsätta lite balsamvinäger och salt.)
Ungsstekt potatis med rouille (Dela potatisen, skalad eller inte, i stora munsbitar. Salta och peppra och tillsätt lite rosmarin. Tillaga potatisen i 225 grader varm ugn i ca 30 minuter.)
Grönsallad

Rouilleliknanden röra:
1 äggula
1/2 tsk dijonsenap
1/2 msk vitvinsvinäger
3/4 dl rapsolja
3/4 dl olivolja
salt
peppar
1 klyfta riven vitlök
1/2-1 msk tomatpuré

1. Börja med att blanda senap, vinäger och äggula.
2. Tillsätt oljan droppvis under konstant vispning.
3. Avsluta med att tillsätta riven vitlök och smaka av med salt, peppar och tomatpuré.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar