2011-08-22

Måndag: kronärtskocka, tagliolini al limone

Hej igen!
Idag börjar barnen skolan och jag börjar blogga igen. Ikväll blir det först kronärtskocka som jag kokar i saltat vatten i ca 40 minuter. Pröva att dra loss ett blad för att kontrollera att kronärtskockan är färdig. Om det lossnar utan problem är den klar att ätas. Servera smör blandat med olivolja och eventuellt några droppar pressad citronsaft till kronärtskockan.

Tagliolini al limone:
500 gram tagliolini
2-3 citroner (saft och skal)
1-2 charlottenlökar
2 msk smör
2 msk olivolja
1 dl grädde
svartpeppar
1 näve färsk persilja
parmesanost

1. Tvätta citronerna noga och riv skalet smått.
2. Finhacka charlottenlöken och fräs den i oljan och smöret. Tillsätt citronskalet efter ett tag.
3. Pressa saften ur två citroner och låt koka in.
4. Tillsätt grädden och hetta upp.
5. Koka pastan al dente. Häll av vattnet och blanda sedan pastan med såsen och låt den gå runt i pannan lite.
6. Servera med svartpeppar, persilja och parmesanost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar