2011-04-26

Måndag: spaghetti med ugnsbakade körsbärstomater

Spaghetti con pomodorini al forno, 4 personer:
500 gram körsbärstomater
1 kruka basilika
2 vitlöksklyftor
peperoncino efter smak
1 tsk råsocker
lite salt
1/2 dl ströbröd
olivolja
spaghetti

1. Skölj och torka tomaterna. Halvera dem.
2. Finhacka vitlöken
3. Häll lite olivolja i en ugnsfast form. Strö hälften av ströbrödet i botten. Tillsätt tomaterna, vitlöken, socker, salt, peperoncino, resten av ströbrödet och hälften av basilikan. Häll över ytterligare lite olivolja.
4.Tillaga tomaterna i 200 grader varm ugn i ca 20 minuter.
5. Koka pastan och blanda den med tomaterna. Tillsätt ytterligare basilika och parmesanost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar