2011-04-28

Torsdag: nässelsoppa

Nässelsoppa, 4 personer:
2,5 liter nässlor (späda blad)
2 msk gräslök
1 gul lök
2 msk smör
2 msk olivolja
2 msk vetemjöl
1,2 liter grönsaksbuljong
(2 msk grädde)

1. Rensa och skölj nässlorna.
2. Koka upp vatten och lägg i nässlorna. Låt koka i 3-4 minuter. Häll bort vattnet.
4. Krama ur nässlorna och finhacka dem, liksom gräslöken och löken.
5. Fräs lök, gräslök och nässlor i oljan och smöret.
6. Tillsätt buljongen och låt soppan koka upp. Blanda mjölet med vatten och vispa ner det i soppan. Låt sedan soppan koka ihop i ca 5 minuter.
7. Smaka av med salt och peppar och eventuelt lite grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar