2011-04-28

Fredag: laxfilé med linsröra

Lax filé, 4 personer:
800 gram laxfilé
salt
peppar

1. Salta och peppra på laxen. Tillaga den i ugnen, 175 grader i ca 20 minuter.

Linsröra:
2 dl gröna linser (röda om du har kort om tid)
1 röd chili
1 fänkål
1 grön paprika
2 msk olivolja
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 lime
1 näve färsk koriander eller persilja

1. Börja med att koka linserna i saltat vatten.
2. Skiva lök och grönsaker. Börja med att fräsa fänkålen och paprikan i olivolja i ett par minuter.
3. Tillsätt vitlök, lök och chili och fräs ytterligare.
4. Avsluta med att tillsätta de färdigkokta linserna (avrunna), koriander och lite pressad lime.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar