2010-06-07

Måndag: spaghetti med zucchini och tomatsås

Den här rätten blir särskilt vacker om du gör den med både gul och grön zucchini. Godast blir den om du steker zucchiniskivorna i ett lager i taget och vänder på dem när de fått fin färg.

Zucchini med tomatsås, ingredienser 4 personer:
500 gram spaghetti
2 mellanstora zucchini
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
1 gul lök
1 burk hackade tomater
1/2 tsk socker
salt
svartpeppar

1. Skölj och skiva zucchinin. Skala vitlöken.
2. Hetta upp olivoljan med vitlöksklyftorna. Fräs zucchinin gyllene.
3. Skala och skiva löken och fräs den mjuk i lite olivolja. Tillsätt tomat, socker, salt och svartpeppar. Låt koka ihop i minst 15 minuter.
4. Koka spaghettin och blanda den sedan med tomatsåsen och zucchinin. Servera med lite riven parmesanost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar