2010-06-07

Tisdag: rökt makrill med potatissallad, guacamole

Det finns olika sorters varmrökt fisk, makrill, sik, lax, böckling mm. Beräkna ca 150 gram fisk per person.

Potatissallad, 4 personer:
8-10 potatisar
1 röd lök
1 paket körsbärstomater
1 stjälk selleri
2 msk kapris
1 näve färsk persilja
1 msk fransk senap
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk honung
4 msk olivolja
peppar


1. Skala och skiva potatisen och koka den i lätt saltat vatten.
2. Rör ihop senap och vinäger i botten av en stor skål. Tillsätt honungen och därefter under omrörning oljan. Peppra!
3. Skiva rödlöken och sellerin. Halvera tomaterna. Tillsätt dem, löken, sellerin och kaprisen.
4. Avsluta med att tillsätta den kokta potatisen och hackad persilja. Servera potatissalladen ljummen.

Guacamole:
2 avocado
1/4 röd lök
2 tomater
saften av 1/2 lime
salt

1. Börja med att dela avocadon och mosa den med en gaffel. Tillsätt limesaften.
2. Hacka löken så fint som möjligt. Dela tomaterna och ta bort kärnhuset. Skär tomaterna i små små bitar. Blanda dem och löken med avocadon. Smaka av med salt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar