2010-06-04

Grillad lax, sallad med fänkål och äpplen

Grillad lax, 4 personer:
600-800 gram lax
fiskkrydda (det finns färdiga blandningar utan smaktillsatser)
olivolja
citron
peppar
citron

1. Börja med att tända grillen och invänta en fin glöd.
2. Skär laxen i portionsbitar. Pensla bitarna med olivolja och krydda.
3. Grilla laxen i ca 4 minuter på var sida.
4. Servera laxen med en citronklyfta, sallad och bröd.

Sallad:
1 liten röd lök
blandad sallad
1 fänkål
1 syrligt äpple
stora vita bönor
svarta oliver
1,5 msk vit balsamvinäger
3 msk olivolja
salt
svartpeppar

1. Börja med att skiva löken så tunt som möjligt. Tillsätt salt, balsamvinäger och olivolja.
2. Skölj och torka salladen.
3. Skiva fänkålen så tunt som möjligt. Skala och skiva äpplet.
4. Blanda samtliga ingredienser och servera omedelbart. Låt var och en tillsätta mer olja och vinäger om så önskas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar