2010-06-10

Fredag: grillspett med fisk, grillade grönsaker, tomatsallad

Börja med att grilla grönsakspetten!

Fiskspett, 4 personer:
300 gram benfri lax
300 gram benfri hälleflundra
8 tigerräkor
8 pilgrimsmusslor

1. Skär fisken i ganska stora bitar. Varva fisk, musslor och räkor på 2 spett per person. Grilla!
2. Servera fiskspetten med lite olivolja och citron eller aioli.

Grönsaksspett:
2 rödlökar
1 grön paprika
1 röd paprika
2 zucchini

1. Dela löken i 4 delar. Skär stora bitar av paprikan och 1 cm tjocka skivor av zucchinin.

Aioli:
1 äggula
1 dl olivolja
lite salt
1 riven vitlöksklyfta
(några droppar pressad citron)

Börja med att vispa upp äggulan med en elvisp i en rostfri bunke. Droppa sedan sakta i oljan under konstant vispning tills du fått en tjock aioli. Vänd ner salt, vitlök och citronsaft!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar