2010-03-19

Tisdag: fisk från Veracruz

Pescado alla veracruzana är en kryddig fiskrätt från Mexico som min mexikansk/italienske svåger har lärt mig att tillaga.

Fisk från Veracruz, 4 personer:
600-800 gram sej
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 msk olivolja
1 1/2 tsk kanel
6 hela kryddnejlikor
oregano
1 tsk salt
1 tsk socker
2 dl urkärnade oliver
2 msk kapris
1 burk hackade tomater
4 msk tomatpuré
2 dl vitt vin
2 dl vatten
1 näve färsk persilja

1. Skär fisken i stora munsbitar.
2. Skiva löken, finhacka vitlöken och chilin (ta bort fröna om du inte vill ha det så starkt) och fräs dem i oljan. Tillsätt kanel, nejlikor, tomatpuré och salt. Låt fräsa kort.
3. Tillsätt oliver, kapris, tomat, socker, vin och vatten. Låt koka ihop under lock i ca 20 minuter.
4. Tillsätt fisken och låt den sjuda i såsen tills den är färdig. Tillsätt hackad persilja. Servera med ris blandat med linser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar