2010-03-24

Onsdag: spaghetti med rosésallad, sallad med fänkål och apelsin

Spaghetti med rosésallad, ingredienser 4 personer:
500 gram spaghetti
1 rosésalladshuvud (ca 200 gram)
2 vitlöksklyftor
1/2 gul lök
2 msk olivolja
1 dl kaffegrädde
peppar
salt
parmesanost

1. Strimla rosésalladen och skölj den. Låt den torka.
2. Finhacka löken och halvera vitlöken.
3. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och fräs löken, vitlöken och salladen tills de mjuknar.
4. Tillsätt salt, peppar och kaffegrädde och låt koka ihop under lock. Förbered under tiden pastan.
5. Blanda såsen med den kokta spaghettin och servera med mycket parmesanost.















Sallad med fänkål och apelsin:
2 fänkålshuvuden
3 apelsiner
olivolja
salt
svartpeppar

1. Skiva fänkålen så tunt som möjligt. Skölj och torka den.
2. Skala apelsinerna, halvera dem och skiva dem tunt. Blanda med fänkålen. Ringla över lite olivolja, salta och peppra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar