2010-03-15

Tisdag: räkor i currysås, sallad

Räkor i stark sås, ingredienser 4 personer:
800 gram frysta räkor
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 stjälkar bladselleri
1 zucchini
1 paprika
2 msk rapsolja
2 msk tomatpuré
1 1/2 msk soja
1-1 1/2 tsk curry
1/2 tsk cayennepeppar eller en färsk röd chili
1 tsk honung
1/2 dl vitt vin eller saften av 1/2 citron
2 1/2 dl kaffegrädde

1. Tina och skala räkorna.
2. Skiva purjolöken, stjälksellerin, zucchinin, paprikan och vitlöken och fräs dem i rapsoljan.
3. Tillsätt vitt vin, tomatpurée, soya, curry och cayennepeppar och fräs kort.
4. Tillsätt kaffegrädde och honung, låt koka ihop.
5. Tillsätt räkorna, rör runt så att de blir varma. Servera med ris och sallad.

2 kommentarer:

  1. Hej,
    Jag ser att i manga av dina recept anvander du blad- eller stjalkselleri. Denna gronsak ar for mig ganska okand och undrar darfor vad det ar for skillnad mellan dem ? Om jag inte hittar gronsaken ifraga, kan du ge tips pa en alternativ gronsak ?
    Karin

    SvaraRadera
  2. Hej Karin! Bladselleri och stjälkselleri är samma sak och finns att köpa i de flesta butiker. Ibland går det att ersätta stjälkselleri med fänkål. Smaken hos fänkål är emellertid mer framträdande. Vänliga hälsningar Cecilia Berglund

    SvaraRadera