2010-01-11

Måndag: ziti med rosésallad

Hej igen! Nu är jag tillbaka från Italien där jag gått från en god lunch till en lika god middag. Flera restauranger satsar nu på "menù zero chilometri" vilket betyder att samtliga produkter är närodlade, fantastiskt!
Ikväll lagar jag spaghetti al radicchio. Radicchio är en vintersallad och finns i olika varianter. I Sverige är den avlånga med smala slingriga blad svår att hitta så här använder jag rosésallad.

Ziti med rosésallad, ingredienser 4 personer:
500 gram ziti
1 rosésalladshuvud (ca 200 gram)
1/2 gul lök
2 msk olivolja
1 dl grädde
peppar
salt
parmesanost

1. Strimla rosésalladen och skölj den. Låt den torka.
2. Finhacka löken.
3. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och fräs löken och salladen tills den mjuknar.
4. Tillsätt salt, peppar och grädde och låt koka ihop under lock. Förbered under tiden pastan.
5. Blanda såsen med den kokta pastan och servera med mycket parmesanost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar