2010-01-12

Onsdag: kenyansk kyckling

Det här receptet har jag fått från min syster. Det går lätt att tillaga och smakar gott av kokosmjölk och andra kryddor.

Kenyansk kyckling, ingredienser 4 personer:
8 kycklinglårfiléer
2-3 msk rapsolja
1 lök
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
2 cm ingefära
1 tsk curry
1 tsk salt
1 tsk socker
rivet skal av 1 citron
2 msk tomatpuré
1/2 tärning hönsbuljong
1 burk kokosmjölk

1. Fräs kycklingen i oljan så att den får färg.
2. Skiva löken, chilin (ta bort fröna för att få det mindre starkt)och ingefäran. Tillsätt dem och fräs gyllene.
3. Pressa vitlöken och tillsätt den och curry, salt, socker, citronskal, tomatpuré, hönsbuljon och kokosmjölk och låt koka ihop i ca 20 minuter.
4. Servera med kokt ris och gärna förvällda haricots verts.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar