2012-01-09

Måndag: fläskkarré i gjutjärnsgryta

Fläskkarré i gjutjärnsgryta, 4 personer:
800 gram fläskkarré i bit utan ben
2 morötter
1 stjälk selleri
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
3 dl vitt vin
1 dl vatten
smör
olivolja
salt
peppar
rosmarin
1,5 msk honung

1. Börja med att gnida in fläskkarrén med salt och peppar.
2. Bryn den sedan runt om i hälften smör hälften olja.
3. Sätt en termometer i köttet och tillsätt färsk rosmarin, morötter, selleri, vitlöksklyftor, vin, vatten och honung. Sätt på ett lock och låt fläskkarrén puttra under lock i ca 50 minuter eller tills termometer visar 72 grader. Ös köttet med skyn några gånger.
4. Ta upp fläskkarrén och grönsakerna. Spara skyn, tillsätt eventuellt lite mer vatten, vin och honung och låt koka ihop.
5. Servera köttet med sallad och potatispuré.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar