2011-12-23

Fredag: kycklingleverröra

Imorgon är det julafton. Jag kokar skinka, tillagar grönkål och gör köttbullar. Allt ska provsmakas. Bland det godaste är min italienskinspirerade kycklingleverröra.

Kycklingleverröra:
500 gram kycklinglever
4 msk olivolja
1 liten gul lök
3 msk tomatpuré
1 burk ansjovis
3 msk kapris
1 dl Vin Santo eller annat sött vin
svartpeppar

1. Skär kycklinglevern i mindre bitar och fräs den i olivoljan. (Tina den först om du använder fryst kycklinglever.)
2. Hacka löken och tillsätt den. Fräs den tills den mjuknar. Tillsätt tomatpuréen och rör runt.
3. Tillsätt övriga ingredienser och låt vinet koka in.
4. Mixa kycklingleverröran slät eller grov. Servera på en bit bröd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar