2012-01-09

Tisdag: fisk med ris på arabiskt vis

Jag lyssnade på Menù i P1 och inspirerades till denna fiskrätt från mellanöstern. Jag har höftat lite så jag vet inte riktigt hur det blir. Förhoppningsvis gott!

Fisk med ris på arabiskt vis, 4 personer:
4 dl basmatiris
600-800 gram torsk-eller sejfilé
lite saffran (minre än ett halvt paket)
1 krm spiskummin
1 krm kanel
1 krm fänkålsfrön
1 krm mald ingefära
3 gula lökar
mindre än 1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk socker
olivolja

1. Skölj riset.
2. Skiva löken tunt och fräs den gyllene i olivoljan. Tillsätt samtliga kryddor, vinäger och socker och fräs ytterligare kort.
3. Lägg fiskfiléerna ovanpå löken, salta och peppra.
4. Tillsätt riset och 5 dl grönsaksbuljong eller vatten. Sätt på ett lock och låt sjuda i ca 12-15 minuter. Tillsätt eventuellt mer vätska.
5. Vänd upp innehållet på ett serveringsfat och servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar