2012-01-11

Onsdag: lammgryta

Lammgryta, 4 personer:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 kg lammkött, bog eller bringa
2 msk smör
1 msk vetemjöl
2 msk olivolja
1 morot
1 stjälk selleri
1 burk hackade tomater
2 dl gröna ärtor
1 dl vatten
2 dl rött vin
1 litet lagerblad
1 tsk honung
1 näve färsk persilja
1 näve färsk timjan
salt och peppar

1. Skiva löken och finhacka sellerin och vitlöken. Fräs dem mjuka i olivoljan i en gryta.
2. Dela köttet i mindre bitar och fräs det i smöret i en stekpanna. Strö över mjölet och rör runt. Lägg sedan köttet i grytan.
3. Skala och dela morötterna, tillsätt dem och övriga ingredienser. Låt koka ihop under lock i ca 45 minuter.
4. Servera grytan med polenta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar