2011-11-17

Torsdag: asiatisk kycklingsoppa

Asiatisk kycklingsoppa, 4 personer:
1 purjolök
10 champinjoner
1 stjälk citrongräs
2 limeblad
4 cm ingefära
1 röd chili
300 gram kycklingfilé
12 dl grönsaks- eller hönsbuljong
200 gram salladskål eller savoykål
1 ask körsbärstomater
1 näve färsk koriander
saften av 1/2-1 lime
(nudlar)

1. Börja med att skära kycklingfiléen i munsbitar.
2, Koka upp buljongen. Börja med att tillsätt citrongräs och limeblad, låt koka i ca fem minuter. Tillsätt sedan kycklingen, skivad purjolök, finhackad ingefära, skivad sallads- eller savoykål och koka ytterligare ca 10 minuter. Smaka av med limesaft
3. Skiva och stek champinjonerna i rapsolja, tillsätt dem.
4, Avsluta med att tillsätta tomaterna, koriandern och skivad färsk chili.
5. Tillsätt eventuellt nudlar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar