2011-11-18

Fredag: foreller i ugn

Ugnsstekt forell med kokt potatis och haricots verts, 4 personer:
4 portionsforeller
färsk rosmarin
4 vitlöksklyftor
salt
1 citron

1. Skölj forellerna och torka dem. Placera dem i en ugnsfast form. Lägg en kvist rosmarin och en klyfta vitlök i varje forell. Salta med grovt salt ovanpå fiskarna. Se till att saltet stannar utanpå fisken.
2. Tillaga fiskarna i 175 grader varm ugn i ca 20 minuter. Fiskarna är klara när skinnet går att lyfta bort utan problem.
3. Servera fisken med kokt potatis, haricots verts, en riktigt god olivolja och eventuellt lite citronsaft.

Haricots verts, 4 personer:
250 gram haricots verts (eller mer)
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 msk balsamvinäger
1 näve persilja
salt
1 ask körsbärstomater

1. Fräs haricots vertsen med hackad vitlök i olivoljan under lock i ca 10 minuter.
2. Tillsätt salt, persilja och tomater och eventuellt balsamvinäger. Rör runt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar