2011-11-15

Måndag: bakad potatis med chili con carne

Chili con carne, 4 personer:
8-10 stora potatisar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 grön chili
400 gram köttfärs
3 msk rapsolja
2 krm spiskummin
1 tsk oregano
(2 msk chipotlesås)
1 dl vatten
1 burk hackade tomater
1 tsk socker
1 lagerblad
1 burk vita eller svarta bönor
gräddfil
riven ost
1 lime
färsk koriander

1. Skölj potatisen och stick några hål i den. Baka den sedan i 225 grader varm ugn i ca 50 minuter.
2. Finhacka löken, vitlöken och chilin. Ta bort fröna om du inte vill att det ska bli så starkt.
3. Fräs löken och köttfärsen i oljan.
4. Tillsätt spiskummin, oregano, chipotlesås, vatten, tomat, socker och lagerblad. Låt koka ihop under lock i ca 15 minuter.
5. Tillsätt bönorna och rör försiktigt så att bönorna inte mosas.
6. Servera varje potatis med chilin. Ställ fram gräddfil, riven ost, limeklyftor och färsk koriander som tillbehör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar