2011-11-16

Onsdag: älgskavsgryta

Älgskavsgryta, 4 personer:
500 gram älgskav
1 liten morot
1 gul lök
trattkantareller eller champinjoner
färsk timjan
2 dl creme fraiche
2 msk soja
1 msk vetemjöl
1 dl vatten
2 msk sherry
smör och rapsolja
salt
peppar

1. Börja med att fräsa köttet i lite smör och lite olja.
2. Lägg över köttet i en gryta och strö över mjölet.
3. Fräs lök, riven morot och svamp i lite smör och olja och lägg det sedan tillsammans med älgköttet.
4. Rör ut lite vatten i stekpannan och häll över i grytan så att alla smaker kommer med.
5. Tillsätt soja, creme fraich och sherry och låt koka ihop i ca 10 minuter. Servera med kokt potatis och en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar