2011-05-08

Måndag: kassler med ananas, ris

Kassler med ananas, 4 personer:
600 gram kassler
1 burk konserverade ananasskivor eller färsk ananas i skivor
1/2 dl chilisås (tomatbaserad)
2 tomater
1 tsk paprikapulver
svartpeppar
lite oregano
2 dl kaffegrädde
1,5 dl riven ost

1. Skär kasslern i 0,5 cm tjocka skivor och lägg dem på botten av en smord ugnsfast form.
2. Skiva tomaterna och lägg en skiva tomat och en halv skiva ananas på varje kasslerskiva.
3. Krydda med svartpeppar, paprikapulver och oregano.
4. Blanda kaffegrädden med chliisåsen och slå över den.
5. Avsluta med att tillsätt osten och tillaga rätten i 225 grader varm ugn i ca 20 minuter.
6. Servera kasslern med ris och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar