2011-05-11

Fredag: blåmusslor, vitlöksbröd och grönsallad

Impepata di cozze, 4 personer:
2 kg blåmusslor,
3 dl vatten
4 msk olivolja
4 vitlöksklyftor
rikligt med färsk persilja
1 dl vitt vin
1 citron
rikligt med svartpeppar

1. Tvätta musslorna och ta försiktigt bort skägget. Kontrollera att alla musslor är stängda. Släng de musslor som inte sluter sig när du knackar på dem eller som är trasiga.
2. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna. FInhacka vitlöken och fräs den något. Tillsätt musslorna och tillaga dem under lock tills de öppnat sig. Tillsätt vinet och låt det koka in något. Avsluta med att tillsätta persiljan. Kasta de musslor som inte öppnat sig.
3. Servera musslorna med lite spad och vitlöksbröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar