2011-05-05

Fredag: koljafilé i vitvinssås färskpotatis, grönssallad

Börja med att göra såsen.

Koljafilé i vitvinssås, 4 personer:
800 gram koljafilé
1 finhackad schalottenlök
2 msk smör
1 msk idealmjöl
2 dl vitt vin
1 dl vatten (+lite fiskbuljong)
1 dl grädde
salt och peppar
persilja

1. Finhacka löken och fräs den i smöret så den blir mjuk.
2. Strö över mjölet och häll sedan i vinet och rör runt så att mjölet löser sig
3. Tillsätt grädde, vatten och buljong och låt såsen koka ihop i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Tillsätt fiskfiléerna och låt de sjuda i såsen i ca 5 minuter.
5. Avsluta med att tillsätta persiljan.
6. Servera kokt potatis, grönsallad och en varm grönsak t ex spenat till fisken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar