2010-10-11

Tisdag: strömmingslåda med kaviar och dill

Jag serverar en grönsallad och hårt bröd till kvällens strömminglåda.

Strömmingslåda, 4 personer:
600 gram rensade strömmingar
smör
3 msk kaviar
1 näve dill
lite finhackad purjolök
salt och peppar
1 dl kaffegrädde + salt och peppar
ströbröd
8 kokta potatisar

1. Skala och skiva potatisen och förväll den.
2. Smörj en form och lägg den skivade potatisen i botten.
3. Fyll varje strömming med lite kaviar, purjolök, dill, peppar och måttfullt med salt. Rulla ihop filéerna och placera dem ovanpå potatisen i en liten form. Strömmingen ska ligga trångt.
4. Strö över lite ströbröd och tillsätt kaffegrädden.
5. Tillaga strömmingen i ugnen 225 grader i ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar