2010-10-13

Onsdag: tagliatelle med pumpa och oliver

För den som vill ha ett saltare alternativ kan man byta ut oliverna mot knaperstekt bacon. Det går dessutom bra att tillaga hela pumpan som krämig sås, alternativt som pumpastavar.

Tagliatelle med pumpa, 4 personer:
500 gram spaghetti
800 gram pumpa (muscatpumpa)
2 schalottenlökar
2-4 msk olivolja
2 kvistar rosmarin
1 näve svarta oliver
salt och peppar
parmesanost

1. Börja med att kärna ut pumpan och skiva sedan halva pumpan i tunna drygt 1 cm breda och 4 cm långa stavar och restan i mindre bitar.
2. Hetta upp oljan. Skala vitlöken och fräs vitlök, pumpan i bitar (inte stavar) och rosmarin i olja. Tillsätt lite vatten. Mosa pumpan med en gaffel när den är mjuk. Smaka av med salt och peppar.
3. Använd en annan stekpanna till att fräsa pumpastavarna i olivolja. Vänd på dem efter ca 5 minuter. Tillsätt oliverna när pumpastavarna är mjuka.
4. Blanda den mosade pumpan med den nykokta pastan och toppa med pumpastavarna och oliverna samt parmesanost och kanske mer svart peppar.

1 kommentar:

  1. Hej Cecilia!

    Jag hör av mig till dig för att jag gillar din blogg och matfilosofi, den stämmer ganska väl ihop med Meny i P1, som jag jobbar med.

    I programmet som sänds på torsdag åker vår reporter Nina Frogneborn tillbaka till sin gamla högstadieskola och hänger med på hemkunskapen. För vad är husmanskost idag, egentligen? Tacos, eller vad? Och är de äldre klassikerna som raggmunk och stekt fläsk spårlöst försvunna?

    I samband med detta efterlyser vi lyssnarnas bästa husmansrecept - nytt eller klassiskt, det är fritt fram för tolkning - och lottar ut Carina Brydlings "Maten jag älskar" till en av dem som deltar. (http://www.aktavara.org/guide.aspx?r_id=50491)

    Om du känner dig manad skulle det vara kul om du deltog med ett recept. Du kan i så fall skriva receptet direkt i kommentarsfältet under artikeln på vår hemsida (och så klart länka därifrån till din blogg om du vill skriva ett längre inlägg där). Glöm inte skriva in din epost i e-postfältet om du vill vara med i utlottningen av boken.

    Den nyss utlagda tävlingen hittar du här: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=950&artikel=4093950

    Bästa hälsningar,

    Lina Färm, producent på Meny

    SvaraRadera