2010-08-31

Tisdag: spättafiléer på florentinskt vis

Fisk på florentinskt vis, 4 personer:
1 påse färsk bladspenat
1 vitlöksklyfta
1/2 dl vitt vin
salt
svartpeppar och vitpeppar
8 spättafiléer
1/2 gul lök
2 msk olivolja
lite färsk timjan eller 1/2 tsk torkad timjan
2,5 dl kaffegrädde
2 äggulor
1/2 dl riven parmesanost
saften av 1/2 citron

Börja med att sätta ugnen på 225 grader.

1. Skölj spenaten. Finhacka eller pressa vitlöken. Lägg spenateni en kastrull och värm den tillsammans med vitlöken och vinet. Låt spenaten sjunka ihop, inte koka. Salta och peppra.
2. Smörj en ugnfast form och lägg spenaten i botten. Placera filéerna ovanpå spenaten.
3. Finhacka löken och fräs den i oljan. Tillsätt timjan.
4. Tillsätt kaffegrädden och värm såsen. Ta såsen från spisen och vispa ner äggulorna och parmesanosten. Avsluta med att tillsätta citronsaften.
5. Häll såsen över fisken och tillaga gratängen i ugnen i ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar