2010-06-02

Onsdag: kyckling i gjutjärnsgryta, kokt potatis, sallad

Servera kokt potatis och sallad till kvällens kyckling.
Kyckling i gryta, 4 personer:
1 kyckling
1 gul lök
1 morot
1 msk smör
1 msk rapsolja
salt
peppar
1 näve färsk timjan
1 dl vatten

Sås:
2 msk mjöl + 1/2 dl vatten (rörs ihop till redning)
2 msk sherry
1 dl grädde
lite soja

1. Börja med att hetta upp smöret och oljan tillsammans med moroten och löken och bryn dem. Lägg dem åt sidan.
2. Bryn kycklingen runt om, salta och peppra.
3. Lägg tillbaka löken och moroten. Tillsätt vattnet och täck med ett lock. Tillaga kycklingen på svag värme i ca 50 minuter eller tills den är färdig.
4. Ta upp kycklingen när den är färdig. Vispa ur kastrullen med 1 dl vatten. Sila skyn och tillsätt sherry, redning, soja och grädde. Koka upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar