2010-06-03

Torsdag: sallad med prosciutto och melon

Sallad, 4 personer:
1 röd lök
blandad sallad
1 eller 2 cantaloupe-, eller galiameloner beroende på storlek
150 gram prosciutto
2 mozzarella
1 näve svarta oliver
några färska myntablad
1/2 tsk salt
1,5 msk balsamvinäger
3 msk olivolja
svart- och vitpeppar

1. Börja med att skölja och torka salladen.
2. Skiva rödlöken tunt och tillsätt salt, balsamvinäger och olivolja. Låt löken marinera så länge som möjligt men minst i 15 minuter.
3. Skär melonen i kuber.
4. Lägg salladen på ett fat. Tillsätt melonen, myntabladen, oliver, mozzarella i bitar och löken. Peppra och blanda om.
5. Dekorera med prosciutto som du lindar ihop till små "rosor". Låt var och en tillsätta salt, olivolja och mer balsamvinäger om så önskas. Servera omgående. Salladen får inte stå, då blir den soggig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar