2010-04-14

Onsdag: kalvfärsbiffar med rödvinssky, ugnstekt potatis, sallad

Kalvfärsbiffar, 4 personer:
1 ägg
1 tsk lökpulver
1,5 tsk salt
svartpeppar
1 liten näve färsk timjan
2 msk ströbröd
1/2 dl mjölk
500 gram kalvfärs
1 msk smör
1 msk olivolja
1 dl hett vatten
2 dl rödvin+1 dl vatten
1 tsk honung
1 tsk balsamvinäger
knappt 1 msk kalvfond

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Knäck ägget i en bunke. Tillsätt lökpulver, salt, peppar, finklippt timjan, ströbröd och mjölk. Rör ihop och tillsätt kalvfärsen. Blanda ordentligt.
3. Forma biffar av färsen (ca 10 st).
4. Stek biffarna oljan och smöret i en stekpanna så att de får fin färg på bägge sidor. Placera sedan biffarna i en ugnsfast form och låt dem steka färdigt i ugnen 150 grader i ca 15 minuter.
5. Vispa ur stekpannan med ca 1 dl hett vatten. Sila skyn ner i en kastrull.
6.Tillsätt rödvin, vatten, honung, balsamvinäger och eventuellt kalvfond. Låt skyn koka ihop i ca 15 minuter. Avsluta med att reda skyn med 1 tsk maizena utrört i 1 msk vatten.
7. Servera kalvfärsbiffarna med sallad och klyftpotatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar