2010-04-15

Fredag: rökt makrill, potatissallad

Det finns olika sorters varmrökt fisk, makrill, sik, lax, böckling mm. Jag får se vad jag hittar i butiken. Till den rökta fisken serverar jag potatissallad.

Potatissallad, 4 personer:
8-10 potatisar
1 röd lök
1 paket körsbärstomater
1 stjälk selleri
2 msk kapris
1 näve färsk persilja
1 msk fransk senap
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk honung
4 msk olivolja
peppar


1. Skala och skiva potatisen och koka den i lätt saltat vatten.
2. Rör ihop senap och vinäger i botten av en stor skål. Tillsätt honungen och därefter under omrörning oljan. Peppra!
3. Skiva rödlöken och sellerin. Halvera tomaterna. Tillsätt dem, löken, sellerin och kaprisen.
4. Avsluta med att tillsätta den kokta potatisen och hackad persilja. Servera potatissalladen ljummen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar