2010-03-25

Fredag: gös i ugn, potatis, sallad

Gös i ugn, 4 personer:
1,2 kg hel gös
4 vitlöksklyftor
1 citron
timjan eller rosmarin
persilja
grovt salt

1. Börja med att skölja och torka fisken. Fyll den sedan med vitlök, ett par citronskivor, timjan eller rosmarin och färsk persilja. Avsluta med att salta med grovt salt på skinnet. Se till att det inte kommer in i fisken.
2. Lägg fisken på en bit folie och tillaga den i ugnen, 150 grader i ca 30 minuter.
3. Servera med kokt potatis och morotssallad.

Morotssallad:
6 morötter
1 stjälk selleri
1 näve persilja
salt
peppar
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
lite citronsaft
salt
peppar

1. Skala och skiva morötterna, (ca 1/2 cm tjocka). Förväll dem i ca 4 minuter eller tills de uppnått önskad konsistens. Jag vill att de ska ha ordentligt tuggmotstånd.
2. Skölj och skiva sellerin tunt tunt.
3. Blanda samtliga ingredienser i en skål och smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar