2011-12-15

Torsdag: tom ka gai

Jag steker champinjonerna och tilsätter dem på slutet. Egentligen tillsätts de samtidigt som kycklingen och kokas.

Tom ka gai, 4 personer:
5 dl kokosmjölk
200 gram champinjoner
2 msk rapsolja
3 dl kycklingbuljong
600 gram kycklingfilé
2 kaffirlimeblad
saften av en pressad lime
salladslök eller purjolök
2 cm skalad ingefära
1 röd chili
några droppar fisksås
1 näve färsk koriander

1. Börja med att skiva champinjonerna och fräsa dem i lite rapsolja.
2. Skär kycklingfiléerna i munsbitar. Skiva purjolöken.
3. Koka upp buljong och kokosmjölk och låt sjuda i några minuter.
4. Tillsätt kycklingen, lök, limeblad, ingefära och citrongräs.
5. Smaka av med salt och lime. Avsluta med att tillsätta de stekta champinjonerna.
6. Garnera med chilifrukt och koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar