2011-12-16

Fredag: kräftlasagne

Kräftlasagne 4 personer:
1 gul lök
1 morot
1 zucchini
2 stjälkar selleri
100 gram champinjoner
1 röd paprika
4 msk olivolja
1 dl vitt vin
1/2 tärning fiskbuljong
1 burk hackade tomater (+en nypa socker)
salt, peppar
400 gram kräftstjärtar (jag köper kräftstjärtar i lag)
1 näve färsk dill
1 dl riven ost
ca 12 lasagneplattor

1. Finhacka löken och sellerin. Riv moroten på ett rivjärn. Skär zucchini, champinjoner och paprika i små bitar. Fräs alltsammans i olivoljan tills de mjuknat.
2. Tillsätt vinet, buljongen och tomaterna och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Förbered under tiden bechamelsåsen enligt nedan.
3. Tillsätt kräftstjärtarna (ej lagen) och dillen.
4. Förbered sedan lasagnen. Börja med ett tunt lager av såsen och lite bechamelsås. Fortsätt med ett lager lasagneplattor, sås, bechamelsås, ost och upprepa ett par gånger.
5. Tillagan lasagnen i ugnen (225 grader) i ca 25 minuter. Låt den stå något före servering.

Bechamelsås:
Bechamelsås:
4 msk smör
4 msk mjöl
8 dl mjölk

Smält smöret. Tillsätt mjölet och rör runt. Tillsätt mjölken under omrörning. Värm den gärna i micron först. Se till att mjölet inte klumpar sig. Låt bechamelsåsen sjuda under omrörning i ca 4 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar