2011-11-24

Torsdag: tomatsoppa

Tomatsoppa, 4 personer:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 krm timjan
1-2 kvistar färsk salvia
4 dl grönsaksbuljong
3 burkar hackade tomater
1 lite morot
1/2 stjälk selleri
1 lagerblad
2 tsk socker
salt
peppar
1 dl vermouth
1/2-1 dl grädde
2 avocado
1 näve pumpafrön

1. Börja med att skiva löken och vitlöken. Fräs dem gyllene i olivoljan. Tillsätt timjan och salvia och fräs ytterligare kort.
2. Tillsätt buljong, tomater, morot, selleri, lagerblad, socker, salt och peppar. Koka upp och låt koka under lock i ca 20 minuter, mixa sedan soppan slät.
3. Tillsätt vermouth och grädde och koka ytterligare 10 minuter.
4. Servera soppan med skivad avocado och rostade pumpafrön.

Röra med grönmögelost:
kvibille grönmögelost
creme fraiche

Blanda osten med önskade mängd creme fraiche.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar