2011-11-23

Onsdag: älgfärsbiffar, klyftpotatis

Älgfärsbiffar, 4 personer:
500 g älgfärs
1 ägg
1 tsk salt
svartpeppar
1/2 gul lök
3 enbär
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
ca 1/2 dl ströbröd
rapsolja
smör

Sås:
2 dl crème fraiche
3 msk sherry
1 tsk gelé
1 tsk dijonsenap
lite soja
(svamp)

1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ut ströbrödet i grädden och mjölken, tillsätt salt och peppar. Låt stå några minuter.
2. Finhacka löken och enbären och tillsätt det, ägget och älgfärsen. Blanda runt och forma lagom stora biffar.
3. Stek biffarna i hälften olja hälften smör tills det fått fin yta. Sätt dem sedan i ugnen, 175 grader i ca 10 minuter.
4. (Stek svampen om du vill ha det). Vispa ur stekpannan med lite vatten och tillsätt sedan övriga såsingredienser, låt koka ihop några minuter.
5. Servera biffarna med sås, potatis, rårörda lingon och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar