2011-08-28

Måndag: får i kål

Får i i kål, 4 personer:
1 kg lammkött, bog eller rygg
6 msk olivolja
1 1/2 kg vitkål
1/2 purjolök
1 1/2 msk vetemjöl
1 tsk hel svartpeppar
2 tsk salt
1 lagerblad
7 dl kokande vatten
persilja till garnering

1. Börja med att skölja och sedan dela köttet i munsbitar. Fräs köttet så att det får fin färg i oljan och lägg sedan över det i en gryta. Strö över mjölet och rör runt.
2. Skär vitkålen i stora munsbitar och fräs även den kort i olivolja. Tillsätt skivad purjolök. Lägg sedan över alltsammans i grytan med köttet. Blanda.
3. Tillsätt peppar, lagerblad, salt och kokade vatten och koka ihop under lock i ca 1 timme.
4. Servera rätten direkt ur kastrullen i djupa tallrikar. Strö över rikligt med persilja. Servera eventuellt kokt potatis till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar