2011-05-05

Torsdag: blomkålssoppa

För den som önskar en mildare smak går det bra att tillsätta ett par matskedar creme fraiche på slutet.

Blomkålssoppa, 4 personer:
600 gram blomkål
2 potatisar
1 gul lök
2 msk olivolja
1,2 liter grönsaksbuljong
1 tsk vitvinsvinäger
fänkålsfrån
oregano
salt
peppar
1-2 paket bacon
bröd till krutonger
smör

1. Skär brödet i kuber och stek dem i smör och lite olivolja. Salta och peppra.
2. Skala potatisen. Skär sedan grönsakerna i mindre bitar och fräs dem i olivoljan. Tillsätt vinägern, ett par nypor fänkålsfrön och lite oregano och fräs ytterligare kort.
3. Tillsätt buljongen och låt koka i ca 10 minuter och mixa sedan soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Knaperstek under tiden baconet.
4. Servera soppan med bacon och krutonger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar