2010-11-30

Tisdag: laxkotletter med spenat och kikärtor

Servera bröd och guacamole till kvällens middag.

Lax med kikärts- och spenatsallad, ingredienser 4 personer:
800 gram laxkotletter
smör att steka i
salt
peppar
1 rödlök
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
cayennepeppar
1 paket färsk spenat
1 burk kikärtor
1 tråg körsbärstomater
1 näve färsk persilja
1 tsk honung
saften av 1 lime eller citron

1. Halvera och skiva rödlöken.
2. Skala vitlöken och hetta upp den i olivoljan så att oljan får smak av vitlöken. Ta sedan bort vitlöken.
3. Skölj kikärtorna och torka dem. Lägg dem i den heta oljan och fräs kort. Tillsätt rödlök och chili och fräs ytterligare ett par minuter tills löken mjuknar. Tillsätt honungen och rör runt. Låt kikärtorna svalna något.
4. Stek laxen i lite smör. Avsluta med att smörsteka persiljan.
5. Avsluta med att blanda ner spenaten, tomaterna och att pressa lime eller citron över kikärtorna. Ringla över lite olivolja.

Guacamole:
2 avocado
1/4 röd lök
2 tomater
saften av 1/2 lime
salt

1. Börja med att dela avocadon och mosa den med en gaffel. Tillsätt limesaften.
2. Hacka löken så fint som möjligt. Dela tomaterna och ta bort kärnhuset. Skär tomaterna i små små bitar. Blanda dem och löken med avocadon. Smaka av med salt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar