2010-11-01

Måndag: sjömansbiff, vitlöksfrästa haricots verts

Sjömansbiff, 4 personer:
3 gula lökar
8-10 potatisar
500 gram benfritt innanlår
4 msk smör
2 tsk salt
4 dl öl
1 lagerblad
1 näve färsk persilja

1. Skala och skiva löken och potatisen. Skär köttet i 1/2 cm tjocka skivor.
2. Smält smöret och bryn först löken och sedan köttet. Vispa ur stekpannan med lite öl. Tillsätt salt.
3. Varva sedan potatisen, löken och köttet i en gryta. Börja och sluta med ett lager potatis.
4. Tillsätt ett lagerblad och häll ölen och "vispet" från stekpannan över köttet.
5. Låt sjuda under lock på svag värme i ca 45 minuter.
6. Avsluta med att tillsätta persilja och servera med vitlöksfrästa haricots verts och en grön-eller tomatsallad.

Vitlöksfrästa haricots verts:
300 gram haricots verts
2 vitlöksklyftor
salt
olivolja
(balsamvinäger)

1. Skala och halvera vitlöken. Hetta upp den i olivoljan.
2. Tillsätt haricots verts och fräs under lock i ca 15 minuter. Rör om då och då.
3. Avsluta med att tillsätta salt och eventuellt lite balsamvinäger för en lite syrligare och sötare smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar