2010-10-29

Fredag: sallad med räkor och glasnudlar

Sallad med räkor och glasnudlar, 4 personer:
300 gram glasnudlar
500 gram räkor, gärna scampi
1 msk fishsauce
1 msk pressad lime
1/2 msk socker
1 romansalladhuvud
grön paprika
2 stjälkar selleri
2 morötter
4 salladslökar
1 näve färsk koriander

Dressing:
1 röd chili
4 msk fishsauce
knappt 1 dl pressad lime
4 msk råsocker
2 msk rapsolja

1. Koka glasnudlarna enligt anvisningarna på paketet.
2. Blanda ihop fishsauce, lime och socker (inte enligt dressinganvisningarna) och marinera räkorna i blandningen i minst 45 minuter.
3. Blanda ihop dressingen.
4. Skölj salladen och grönsakerna. Skiva sedan grönsakerna tunt. Lägg dem (ej salladsbladen) i en stor skål och tillsätt glasnudlarna och dressingen, blanda.
5. Häll bort marinaden och stek räkorna i het olja i ett par minuter.
6. Gör en bädd av salladsblad och fördela grönsakerna och glasnudlarna jämt över tallriken. Toppa med räkorna och färsk koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar