2010-10-18

Måndag: lammcurry med spenat

Detta recept är delvis hämtat från Indiska kokboken från Indiskabutikerna.

Lammcurry med spenat, 4 personer:
800 gram lammkött (grytbitar)
250 gram fryst bladspenat
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk hela tomater (Använd inte juicen utan bara tomaterna!)
1 tsk paprikapulver
1 tsk gurkmeja
1 tsk garam masala
4 dl vatten
salt
1/2 dl rapsolja

1. Tina spenaten och kram ur vätskan.
2. Skär köttet i munsbitar.
3. Skala och hacka löken och vitlöken och skär tomaterna i mindre bitar.
4. Lägg samtliga ingredienser utom vatten och spenat i en kastrull och fräs helt kort i oljan.
5. Tillsätt vatten och låt koka tills köttet är mört, ca 40 minuter. Tillsätt spenaten efter halva tillagningstiden. Servera rätten med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar